Omgeving

Direct aan de Oosterschelde

Z

Gezellige familiecamping

sfeervolle horecagelegenheid

 

 

 

 

Toeristische kaart

 

 

 

 

Restaurants op Tholen

Omgeving

Evenementen op Tholen

Tholen grenst aan de Oosterschelde, een natuurgebied van internationale allure. Door de afwisseling van eb en vloed, diep en ondiep water, droogvallende slikken en platen en schorren komen er veel verschillende planten en dieren voor.

Flora en fauna

Vooral onder water is de planten- en dierenwereld van een uitzonderlijke schoonheid. Niet voor niets is Tholen het mekka voor de duiker. Op verschillende plaatsen kunt u deze wonderschone onderwaterwereld aanschouwen. Geniet van de kreeften, zeeslakken en zeeanjeliers in deze adembenemende wereld. Niet alleen onder water, maar ook in de lucht is het genieten. Grote getale vogels vinden hun voedsel in de Oosterschelde, of gebruiken die als rustplaats op hun wintertrektocht. Op het eiland zijn verschillende vogelobservatiepunten waar u het natuurschoon kunt bekijken.

Verken het eiland op de fiets

Tholen is bij uitstek geschikt voor het maken van fietstochtjes. Langs de doorgaande wegen liggen bijna overal fietspaden, en op de meeste binnenwegen is niet veel autoverkeer. Informeer bij het VVV in Sint Maartensdijk voor de verschillende fietsroutes.

Oosterschelde

Bijna nergens vind je zoveel mogelijkheden om van het water te genieten als op het eiland Tholen. De unieke ligging aan het Nationaal Park Oosterschelde is uiteraard een groot voorrecht. Velen komen speciaal voor het grootste natuurpark van Nederland naar onze gemeente. De watersportmogelijkheden zijn legio en hetzelfde geldt voor de recreatieve faciliteiten. Bovendien zijn ook de jachthavens van het stadje Tholen, Sint-Annaland en Stavenisse zeer de moeite waard. Om nog maar te zwijgen van de Zilte Zaligheden en heerlijke zeegroenten die de lokale horeca u tijdens de seizoenen voorschotelt. Het eiland Tholen is dus ook letterlijk ‘genieten van het water’.

Vissen vanaf de kant

De kilometerslange dijken rondom Tholen zijn een prima plek om te vissen vanaf de kant. Een geliefde stek is de zeevissteiger in het haventje van Stavenisse. Deze steiger is speciaal voor rolstoelgebruikers aangepast. Met een zogenaamde spitvergunning, verkrijgbaar bij het gemeentehuis of het VVV, kunt u zelf uw zeeaas (pieren) steken bij laagwater.

Windsurfen

Op de Oosterschelde vindt u zeer veel ruimte om te surfen met dikwijls een goede wind. Vanaf de dijken kunt u direct op de plank stappen. Met name aan de Oesterdam komen veel surfers samen.

Duiken

Doordat Tholen grenst aan de Oosterschelde is het een geliefd eiland voor sportduikers.

Evenementen op Tholen.

Kerstmarkten, weekmarkten, excursies en wetenswaardigheden.
Voor elk wat wils.

Neem contact op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

reserveren