Omgeving

Camping Stavenisse is schitterend gelegen op het uiterste puntje van het Zeeuwse eiland Tholen. Zo vindt u Nationaal Park Oosterschelde direct aan de andere zijde van de dijk. De directe omgeving heeft veel moois te bieden. Duiken, wandelen, fietsen; ontdek Tholen op uw eigen manier!

Op de pagina knoppen met foto en tekst naar item

Duiken

Duikers kunnen hun hart ophalen op de diverse duiklocaties rondom het eiland Tholen. Hieronder vindt u een overzicht van duiklocaties in de directe omgeving. Er zijn ook enkele locaties waar uw duikflessen gevuld kunnen worden:

Vulstations

Scherpenisse: “GORISHOEK-DE PUNT”  /  Gorishoeksedijk 33 (camping)
Tholen: “DEEHOEVE”  /  Postweg 8 (benzinestation)
Oud-Vossemeer: “DUIKCENTRUM SUB OCEAN SERVICES”  /  Molenweg 29

Duiklocaties

Sint Philipsland
“ANNA JACOBAPOLDER”  /  Rijksweg
Sint Annaland
“SINT ANNALAND”  /  Nieuwlandseweg
Stavenisse 
“QUAAK”  /  Keetenweg
“STAVENISSE IRENEHOEVE”  /  Kruising Keetenweg-Piersweg
“STAVENISSE OOSTNOL”  /  Kruising Oudelandseweg-Keetenweg
“STAVENISSE HAVEN”  /  Veerweg
Scherpenisse 
“GORISHOEK DE BLOKKEN”  /  Gorishoeksedijk
“GORISHOEK DE PUNT”  / Gorishoeksedijk
Poortvliet 
“STRIJENHAM”  /   Einde Polderdijk-Schelphoekseweg
Scherpenisse 
“DICKY’S PLACE”  /  Einde PLatteweg-Zeedijk
“VUILNISBELT”  /  Gatweg
“WRAK DEN BOER”  /  Havenweg
Tholen 
“BERGSEDIEPSLUIS” / Veerweg (op locatie: linkerzijde ‘Oesterdam’ , rechterzijde ‘Hangcultuur’)

 

Wandelen

Gaat u voor een wandelroute over de dijk of loopt u liever door de polder? Over het eiland Tholen zijn verschillende wandelroutes uitgezet.
Direct langs Camping Stavenisse loopt ook een wandelroute. Bij de receptie kunt u terecht voor kaarten met verschillende wandelroutes over het eiland.

Fietsen

Neem uw fiets mee en verken de omgeving. Fiets door de uitgestrekte polders en ervaar de Thoolse rust. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om buitendijks te fietsen en te genieten van het schitterende uitzicht over de Oosterschelde. Ontvangt u graag een routekaart met de fietsknooppunten? Bij de receptie kunt u deze afhalen.

Strand

In de directe omgeving van Camping Stavenisse zijn verschillende strandjes te vinden. Zo vindt u in Stavenisse, aan het einde van de haven, een klein strandje. In Sint Maartensdijk, aan de rand van Natuurgebied de Pluimpot is eveneens een leuk strandje gelegen.
Wanneer u de Kastelijnsweg volledig afrijdt vindt u een parkeerplaats. Aan de andere kant van de dijk vindt u het strandje. In Sint Annaland, ter hoogte van de haven, vindt u ook een strand. Een andere populaire hotspot is de Oesterdam in Tholen. Zo is het bijvoorbeeld ter hoogte van de Bergsediepsluis goed toeven met een schitterende zonsondergang aan het einde van de dag.

Steden en dorpen

Het Eiland Tholen kent een zevental woonkernen (Tholen, Oud-Vossemeer, Sint-Annaland, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk en Stavenisse) met elk haar unieke kenmerken.
Zo bieden Sint-Annaland en Sint-Maartensdijk een divers aanbod aan voorzieningen zoals supermarkten en winkels. In Poortvliet vindt u Woonboulevard Poortvliet met maar liefst 50.000 vierkante meter aan overdekt woonplezier. Een bezoekje waard!
De grootste plaats van het eiland is de stad Tholen. Deze vestingstad heeft een mooi oud stadscentrum met diverse winkels en horecagelegenheden. Grenzend aan de stad vindt u een jachthaven. Zeker leuk om een kijkje te nemen!